Túlságosan olcsó

De miért is olyan alacsony az árajánlat?

Abban az esetben, ha az ajánlat nagymértékben - minimum 20%-kal - olcsóbb az átlagostól, az már több, mint gyanús. Mitől lehet ez az eltérés? A lehetséges okok:

  • A műszaki paraméterei elmaradnak az ígért értékektől. Lehet, hogy hőszigetelésben, hangszigetelésben, vagy a betörésbiztonsági tulajdonságaiban nem tud annyit, mint amit állít a gyártó, vagy a terméket forgalmazó ablakos cég.
  • A gyártás minősége gyenge. Össze lehet állítani viszonylag egyszerű gépekkel is műanyag ablakokat úgy, hogy kispórolják belőle a minőségi összetevőket. Ez azt jelenti, hogy pontatlan méretekkel, acélmerevítések nélkül, nem megfelelő üvegezéssel készülnek. Így könnyű olcsó áron kínálni a termékeket...

Egy fontos háttér információt szeretnék megosztani a Kedves Érdeklődővel. Minden ablakbeépítő vállalkozás az általa kiválasztott ablakgyártó cég árlistája alapján készíti az árajánlatát. A jelentősebb hazai ablakgyártók azonos tudású ablakainak és ajtóinak árai viszonylag kismértékben térnek el egymástól, ezért ez nem biztosít nagy mozgásteret az árképzésben. Érdemes a megbízható, neves gyártók termékeiből választani, akik minőségi német profilból számítógép vezérelt gyártási technológiával készítik az ablakokat és ajtókat.

Ön is tudja, hogy egy műanyag ablakot nem 2-3 évig használunk, hanem akár egy teljes emberöltőn keresztül is szolgálhatja a lakók kényelmét (folyamatos karbantartással ez lehetséges). Érdemes átgondolni: vakmerően kockáztat, vagy inkább hosszú távú jó megoldásban gondolkodik.